Mediakäyttäytymisen muutokset

Tähän pieneen tietopankkiin keräämme mielenkiintoisia kirjoituksia asiantuntijoilta. Käytämme itse näitä oppeja myös konsultaatioissamme ja konseptien kehittämisessä.

Tämä blogikirjoitus perustuu Noora Sunin ja Digital 2023 Global Overview -raporttiin, joka on koostettu yhteistyössä Meltwaterin ja We Are Socialin kanssa. Lue myös Simon Kempin artikkeli “Muuttuva digitaalinen maailma vuonna 2023”. Lataa Global Digital Report 2023 ilmaiseksi.

Sosiaalisen median strateginen käyttö tarjoaa suuria mahdollisuuksia nopeaan kasvuun. Alustat tavoittavat huomattavan määrän kuluttajia ja niitä voidaan käyttää liidien generoimiseen, brändin tunnettuuden lisäämiseen, hyödyllisen yleisö- ja toimialatiedon keräämiseen, uutisten jakamiseen, sisällön luomiseen ja yhteydenpitoon yhteisön kanssa. Sosiaalisen median käyttäjiä on Suomessa nykyään 4,62 miljoonaa, ja määrä kasvaa nopeasti. Koska 83 % suomalaisista käyttää sosiaalista mediaa, se on erittäin houkutteleva kanava yrityksille, jotka haluavat olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa.

Mitä tämä tarkoittaa markkinoinnin ammattilaisille? Kun sosiaalista mediaa käyttävien ihmisten määrä kasvaa, on selvää, että markkinoijien on tutustuttava faktoihin. Näin he voivat suunnitella kampanjoita, budjetoida ja ennustaa sosiaalisen median markkinointitoimia sekä varmistaa sidosryhmien tyytyväisyyden.

Tiedämme, että tarkkojen ja ajantasaisten sosiaalisen median tilastojen etsiminen voi olla hankalaa. Niinpä kokosimme tähän blogiin kaikki olennaiset tiedot suomalaisten sosiaalisen median käytöstä ja digitaalisesta mainonnasta vuonna 2023.

Linkki lähteeseen